Skip to main content

Solceller og varmepumpe

Solceller og varmepumpe udgør en fremragende kombination, der kan øge energieffektiviteten og reducere miljøpåvirkningen af dit hjem. Solceller producerer elektricitet fra sollys, som kan bruges til at drive varmepumpen, der har brug for strøm til at opvarme eller køle dit hjem.

De største fordele ved kombinationen er

For at forstå præcis hvor meget du kan spare og hvordan installationen vil se ud i dit specifikke tilfælde, anbefaler vi at bruge vores online beregner eller kontakte os for et uforpligtende tilbud på solceller. Hos Solée kan vi hjælpe med en skræddersyet løsning, der passer præcis til dine behov og boligens specifikationer.

Reduceret energiforbrug

Varmepumper er allerede kendt for deres høje effektivitet sammenlignet med traditionelle opvarmningssystemer som f.eks. olie- eller gasfyr. Når de drives med solenergi, kan de bidrage til yderligere besparelser på elregningen.

Øget selvforsyning

Med solceller installeret kan du producere din egen elektricitet, hvilket reducerer din afhængighed af elnettet. Det er særligt værdifuldt i dagtimerne, hvor solcellerne producerer mest strøm, der kan anvendes direkte til at drive varmepumpen.

Miljømæssige fordele

Ved at kombinere solceller med en varmepumpe reducerer du din boligs CO2-aftryk ved at bruge renere energikilder til både opvarmning og eventuel køling af dit hjem.

Øget boligværdi

Installation af både solceller og varmepumper kan øge din ejendoms værdi, da nye købere ofte søger boliger med lavere driftsomkostninger og bedre energimærker

Priseksempler

Se et udvalg af priseksempler på vores solcelleløsninger. Beregn en pris med beregneren og få en vurdering af, hvilket anlæg der passer til netop dit behov.

Beregn din pris her

6,3 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.115.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 5.000-6.000 kWh
  • Svarende til ca. 17.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

7,9 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.120.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 7.000-8.000 kWh
  • Svarende til ca. 22.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

10,2 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.130.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 8.000-10.000 kWh
  • Svarende til ca. 28.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

6,3 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.986/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 400-500 kWh
  • Svarende til ca. 1.416 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

7,9 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.1.019/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 550-650 kWh
  • Svarende til ca. 1.800 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

10,2 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.1.099/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 650-850 kWh
  • Svarende til ca. 2.300 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

Solceller og varmepumpe | Forstå fordelene | Solée

Solceller og varmepumpe kan være en god løsning, der sikrer store besparelser på elregningen. Læs mere om kombinationen og få gratis tilbud på solceller.

Kan solceller betale sig, hvis man har en varmepumpe?

Solceller kan som regel betale sig, selv hvis du allerede har en varmepumpe. Faktisk kan kombinationen af solceller og en varmepumpe være særligt økonomisk fordelagtig, da solcellerne kan generere en stor del af den elektricitet, varmepumpen bruger til at opvarme eller køle dit hjem. Det hjælper med at maksimere brugen af den producerede solenergi og minimerer dit behov for at købe strøm fra elnettet.

Flere faktorer påvirker, om investeringen i solceller er fordelagtig. Først og fremmest er det din boligs beliggenhed og tagets orientering og hældning, der afgør, hvor meget sollys dine solceller kan opsamle. Jo mere direkte sollys, desto højere er produktionen af elektricitet. Derudover er det lokale klima også en faktor – flere solskinstimer giver naturligvis bedre vilkår for solceller.

Din husstandens energiforbrug spiller også en vigtig rolle. Hvis du har en varmepumpe, der allerede reducerer dit energiforbrug, kan tilføjelsen af solceller reducere din elregning yderligere. Her er det vigtigt at dimensionere solcelleanlægget efter dit energiforbrug, så du får mest mulig gavn af din investering. Med de stigende energipriser kan en investering i solceller til din varmepumpe hurtigt vise sig at være en økonomisk god løsning. For at få den mest nøjagtige vurdering af, hvordan solceller kan betale sig for dig, anbefaler vi, at du kontakter os for personlig rådgivning hos en af vores energirådgivere, der kan gennemgå fordele, ulemper og muligheder med dig. Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud på solceller baseret på dine specifikke behov og forhold.

Hvor mange solceller skal man have til varmepumpe?

Der er ikke et entydigt svar på, hvor mange solceller der skal til for at dække strømforbruget fra en varmepumpe. Der er flere forhold, der skal tages i betragtning. Først og fremmest er det essentielt at tage højde for typen af varmepumpe, du har installeret. Luft til luft-varmepumper har typisk lavere strømforbrug sammenlignet med luft til vand-varmepumper. Det skyldes, at luft til luft-varmepumper primært anvendes til opvarmning af luft og ikke brugsvand, hvilket gør dem ideelle til mindre boliger eller som supplement i større boliger – og perfekt til fritidshuse, sommerhuse og kolonihavehuse.

Et solcelleanlæg på 5 kWp, som dækker cirka 32 m² tagareal, kan producere omkring 4.200 kWh om året. Det er tilstrækkeligt til at dække hele eller det meste af årsforbruget for en luft til luft-varmepumpe, som typisk forbruger omkring 3.200 kWh om året, hvis der er tale om et almindeligt enfamiliehus på cirka 130 m2. Det betyder, at en luft til luft-varmepumpe potentielt kan drives fuldstændigt af solcellerne under optimale forhold.

For en luft til vand-varmepumpe, som forbruger væsentligt mere energi til samme størrelse hus – cirka 5.700 kWh årligt – vil der være behov for et større solcelleanlæg for at dække forbruget. Her kan det være nødvendigt med en installation, der producerer mere energi, hvilket typisk vil kræve flere solceller eller en installation med højere effektivitet.

Overvej et batteri til dit solcelleanlæg

At investere i et batterilager til dit solcelleanlæg kan være en fordelagtig løsning, især når det kombineres med en varmepumpe. Et batteri giver dig mulighed for at lagre den energi, der produceres i løbet af dagen, hvilket ikke alene optimerer brugen af solenergi, men også sikrer en mere stabil og effektiv energiforsyning til din varmepumpe.

Når solcellerne producerer mere strøm, end der forbruges, lagres denne overskydende energi i batteriet. Det betyder, at du kan anvende solenergien efter solnedgang eller på overskyede dage, hvilket er ideelt i perioder, hvor varmepumpen stadig skal opvarme dit hjem eller brugsvand. Det øger ikke bare din energiuafhængighed, men også dine besparelser, da du mindsker behovet for at købe strøm fra elnettet.

Et solcelleanlæg med batteri, eller et hybrid solcelleanlæg som det også kaldes, reducerer dine strømudgifter markant og øger din selvforsyning. Der er flere fordele forbundet med det, og hos Solée anbefaler vi næsten altid vores kunder at tilvælge batteri til deres solcelleanlæg.

Fordelene er blandt andet:

  • Lagring af overskydende strøm til brug på tidspunkter uden sollys
  • Reducering af elregningen ved at minimere behovet for at købe strøm
  • Lavere CO2-aftryk pga. udnyttelsen af vedvarende energikilder
  • Mulighed for at sælge overskydende energi tilbage til elnettet

Sammenfattende er der mange fordele ved at vælge et solcelleanlæg med batteri. Det er samtidig vigtigt at afstemme solcelleinstallationens størrelse og kapacitet med varmepumpens energibehov og dit hjems generelle strømforbrug for at sikre, at systemet er så effektivt og økonomisk fordelagtigt som muligt. Hos Solée står vi klar til at rådgive dig om den bedste løsning til netop dit behov.

Intelligent styring af dit solcelleanlæg

Hos Solée anvender vi udelukkende komponenter af høj kvalitet til vores solcelleanlæg, og det gælder også, når det kommer til intelligent styring. Vores system sikrer en optimal fordeling af den strøm, solcellerne producerer, ved automatisk at styre, hvornår energien anvendes, lagres eller sælges tilbage til elnettet.

Ved at implementere intelligent styring kan systemet se og reagere på dit øjeblikkelige energibehov. Hvis du for eksempel har et lavt strømforbrug i løbet af dagen, når solcellerne producerer mest energi, vil systemet prioritere at lagre overskydende energi i batteriet til senere brug. Det er især fordelagtigt i de tidlige aftentimer, hvor mange familier oplever en stigning i energiforbruget, mens solcellerne producerer mindre eller ingen strøm.

På dage, hvor din produktion overstiger både det direkte forbrug og batteriets lagringskapacitet, kan systemet også dirigere den overskydende energi tilbage til elnettet. I Danmark kan du sælge strøm til elnettet efter en ordning, der hedder øjeblikstarifering. Ordningen blev aktuel fra januar 2024 og understøtter et bredere energisystem ved at levere ren, vedvarende energi, der kan udnyttes af andre.

Intelligent styring hjælper også med at forlænge batteriets levetid ved at undgå unødige ladecyklusser og sikre, at batteriet lades op og aflades på en måde, der bevarer dets helbred og effektivitet. Ved at optimere ladeprocessen kan vi sikre, at du får mest muligt ud af dit batterisystem, hvilket øger både økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Ved at kombinere solceller, batterilager og intelligent software, kan vi tilbyde dig en løsning, der maksimerer både den økonomiske og miljømæssige effektivitet af dit solcelleanlæg, samtidig med at vi sikrer, at du har strøm, når du har brug for det – uanset tidspunkt på dagen.

Regler for salg af strøm til elnettet 2024

Fra 2024 ændrede afregningsreglerne for solceller i Danmark sig, hvilket påvirker både den måde, solcelleejere interagerer med elnettet på, og deres muligheder for at sælge overskydende strøm. Indtil udgangen af 2023 benyttedes et nettoafregningssystem, hvor solcelleejere kunne trække den strøm, de producerede, fra den strøm, de forbrugte fra elnettet. Det blev gjort på årsbasis, så man kun betalte for nettoforbruget – forskellen mellem forbrug og produktion.

Fra 1. januar 2024 skiftede man til et system med øjeblikstarifering, hvor solcelleejere bliver afregnet baseret på den præcise mængde elektricitet, de forbruger fra elnettet til enhver tid. Systemet erstatter den tidligere metode, hvor solcelleproduktion kunne modregnes direkte i elregningen. De nye regler er indført for at efterleve EU-regler, der kræver, at alle energiforbrugere bidrager lige meget til vedligeholdelse og drift af elnettet. Tiltaget sigter mod en mere retfærdig omkostningsfordeling og fremmer en bæredygtig brug af energiressourcer. For solcelleejere betyder det, at de stadig kan spare på elregningen ved egenproduktion, men ikke i samme grad som før.

Få fradrag for salg af strøm til elnettet

På skattefronten er der også fordele ved solceller. I Danmark kan du sælge den overskydende elektricitet skattefrit op til 7.000 kr. årligt. Det gælder per person, så hvis et solcelleanlæg ejes sammen med en partner, kan begge parter nyde godt af fradraget.

Salg over 7.000 kr. årligt er skattepligtigt. For at beregne det skattepligtige beløb skal du fratrække det skattefrie beløb fra din totale indkomst fra salget af elektricitet. 60% af det resterende beløb er skattepligtigt og skal angives som indkomst. For eksempel: hvis du sælger strøm for 9.500 kr., skal 1.500 kr. (60% af 2.500 kr.) indberettes som skattepligtig indkomst.

Det er værd at bemærke, at der ikke er mulighed for fradrag eller afskrivninger relateret direkte til selve solcelleanlægget. Skulle anlægget være finansieret gennem et lån, er det dog muligt at fratrække renteudgifterne, hvilket kan gøre investeringen mere overkommelig. Hos Solée tilbyder vi finansieringsløsninger, der er tilpasset, så besparelser og afdrag på solcelleanlægget følges ad. På den måde får du som kunde mest muligt ud af din investering.

Installation af solcelleanlæg

Hos Solée gør vi alt for at sikre en glidende og effektiv installationsproces af dit solcelleanlæg, så du hurtigst muligt kan komme i gang med at spare penge. Vores mål er at gøre overgangen til bæredygtig energi så enkel og bekymringsfri som muligt for dig.

Installationsprocessen starter med en grundig vurdering af dit hjem for at bestemme den mest optimale placering af solcellerne. Vurderingen inkluderer en analyse af tagets orientering, hældning og strukturelle styrke samt dit hjems generelle energibehov. Når denne planlægning er på plads, koordinerer vi en installationsdato, der passer til din tidsplan. Den faktiske installation af et solcelleanlæg tager typisk mellem 1 til 3 dage afhængig af anlæggets kompleksitet og størrelse. Vi bruger udelukkende kompetente tømrere med specifik erfaring med montering af solceller samt autoriserede elektrikere.

Vedligeholdelse af solcellerne kræver minimalt af dig. Det handler hovedsageligt om rengøring af panelerne for at sikre, at de ikke mister effektivitet på grund af støv, blade eller andet snavs, der kan samle sig. Det bør typisk gøres et par gange om året.

Ved at vælge Solée som din partner i installation af solceller kan du forvente en professionel og problemfri oplevelse, der er designet til at maksimere dit solcelleanlægs ydeevne og levetid. Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder, eller prøv vores prisberegner for et overslag på solceller til din bolig.

Er der garanti på solceller hos Solée?

Kan jeg selv foretage vedligeholdelse af solcellerne?

Hvordan vurderer jeg, om investeringen i solceller betaler sig for mig?

Hvordan ved jeg, om mit tag er egnet til solceller?

Hvordan fungerer salg af overskydende strøm?

Hvor lang tid tager det at installere et solcelleanlæg?

Kan jeg tilføje en varmepumpe til mit eksisterende solcelleanlæg?

Close Menu

Krondalvej 9A
2610 Rødovre

Telefonisk åbningstider:
Mandag-fredag 9.00 – 16.00

+45 42 83 00 51
info@solee.dk

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Hvem er vi

Foreslået tekst: Vores webstedsadresse er: https://www.solee.dk.

Comments

Foreslået tekst: Når besøgende skriver kommentarer på webstedet, indsamler vi de data, som vises i kommentarformularen, og også den besøgendes IP-adresse og browserens user agent string for at hjælpe med at opdage spam.

En anonymiseret streng som er oprettet ud fra din e-mailadresse (også kaldet et hash), kan leveres til Gravatar tjenesten for at se om du bruger denne. Gravatar tjenestens privatlivspolitik er tilgængelig her: https://automattic.com/privacy/. Efter godkendelse af din kommentar, vil dit profilbillede være synligt for offentligheden sammen med din kommentar.

Media

Foreslået tekst: Hvis du uploader billeder til webstedet, så bør du undlade at uploade billeder med indlejrede lokalitetsdata (EXIF GPS) inkluderet. Besøgende på webstedet kan downloade og udtrække alle lokalitetsdata fra billeder på webstedet.

Cookies

Foreslået tekst: Hvis du skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmeligehed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du besøger vores loginside, opretter vi en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accepterer cookies. Denne cookie indeholder ingen personlige data og slettes, når du lukker din browser.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger "Husk mig", vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login cookierne forsvinde.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, vil en yderligere cookie blive gemt i din browser. Denne cookie indeholder ikke nogle personlige data og opgiver simpelthen indlægsID på den artikel, du lige har redigeret. Den udløber efter 1 dag.

Indlejret indhold fra andre websteder

Foreslået tekst: Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Hvem vi deler dine data med

Foreslået tekst: Hvis du anmoder om en nulstilling af adgangskoden, medtages din IP-adresse i e-mailen med nustillingen.

Hvor længe vi gemmer dine data

Foreslået tekst: Hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er så vi kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for at have dem i en moderationskø.

For brugere som opretter sig på vores websted (om nogen), gemmer vi også den personlige information de giver til deres brugerprofil. Alle brugere kan se, redigere, eller slette deres personlige information til enhver tid (med den undtagelse at de ikke kan ændre deres brugernavn). Webstedets administratorer kan også se og redigere den information.

Hvilke rettigheder har du over dine data

Foreslået tekst: Hvis du har en konto på dette websted, eller har skrevet kommentarer, kan du bede om en eksporteret fil med de personlige data vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os. Du kan også bede om, at vi sletter alle personlige data, vi har om dig. Dette indbefatter ikke nogen form for data, som vi er forpligtede til at gemme af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde.

Hvor dine data sendes hen

Foreslået tekst: Besøgendes kommentarer kan muligvis blive kontrolleret af en automatisk spam-genkendelse tjeneste.

Save settings
Cookies settings
Ring 8-16